O BENDU

Postoje uverenja da se iz naizgled bezazlenih i sasvim običnih pokušaja rađaju velike ideje i nastaju velika dela. Od srednjoškolskih pokušaja, sa maglovitom idejom da bi u jednom momentu mogli biti članovi velikih bendova, neumorno smo se sastajali po lokalnim gradskim studijima i prostorima gde smo svoj talenat neometano mogli kanalisati.

Upravo u takvim trenucima običnih pokušaja, imitiranja velikih imena svetske muzike, uzajamnog podržavanja i nesebičnog deljenja saveta, sticali smo nove veštine i znanja, a i rasla je ona mladalačka želja da postanemo deo velikog benda. Danas, nekoliko godina kasnije, više nemamo želju da to postanemo, već imamo nameru da reputaciju velikog benda, čiji smo deo, sačuvamo.

Acoustic band danas čini posve neobična instrumentalna postavka. Nastojeći da izbegnemo kliše, odlučili smo da ne koristimo klavijature i matrice, te da svaki zvuk koji čujete, bude zvuk koji stvaramo sami. Postavku od bubnjara, bas, ritam i solo gitare, klarineta, saksofona i harmonike, upotpunjuju tri muška i jedan ženski vokal. Ovakva postavka omogućava da pokrijemo najrazličitiji repertoar, a da izvođenje i aranžman
dobiju posve neobičnu i originalnu notu. Ideja da poznato zvuči kao potpuno novo, u ovakvom sastavu lako je sprovedena u delo.

 

Vizija i cilj

Vizija i cilj našeg sastava nije da budemo bend koji će biti tek deo dekora, već bend koji će biti šlag na torti vaše proslave, koji će je učiniti nezaboravnom, ugodnom i dugo pamćenom. Širok repertoar daje nam mogućnost da pokrijemo specifični ukus svakog gosta, da izađemo u susret svačijem muzičkom afinitetu, praveći ugodnu i prijatnu atmosferu.

MUZIKA KOJU IZVODIMO

Starogradska muzika i evergreen – Postoje melodije koje nas vraćaju u davno prošla vremena, koje nas sećaju na neko drugačije vreme, zabave naših predaka… Pesme koje su se izvodile u malim kafanama i na malim mestima, a koje su budile najnežnije emocije. Sećaju nas na vreme daleko za nama, vreme koje postoji samo u starogradskim pesmama, koje ga ljubomorno čuvaju od zaborava. Iako ne postoji načelno usvojen stav o terminu evergreen, njegovom značenju i radijusu obuhvatanja, možemo se složiti oko nezvanično usvojene definicije o uvek zelenoj muzici kao o neprolaznim melodijama, melodijama koje zauvek ostaju popularne. Pogledajte naš starogradski i evergreen repertoar…

Kafanska i narodna muzika – Muzika rezervisana za prepoznatljive i rado posećene ustanove, prerasla je u poseban muzički žanr, čiji kvalitet ne leži samo u odabiru melodije koju muzičari sviraju, već u najvećoj meri u načinu interpretacije i inovacije. Pogledajte kakav repertora kafanske muzike nudimo i uverite se zašto uspevamo lako da stvorimo dobro prepoznatljivu kafansku atmosferu…

Gotovo je nemoguće zamisliti bilo kakvo veselje bez autentičnog domaćeg melosa. Nastajući i razvijajući se sa narodom kroz vekove, narodna muzika je postala svojevrsni baštinik tradicije i identiteta. Ovo je reperotar narodne muzike koji nudimo…

Moderna narodna muzika – Nastala iz specifičnog, autohtonog melosa, moderna narodna muzika odlikuje se isto tako specifičnim taktom. Moderna narodna muzika, iako bez suštinske veze sa izvornim narodnim melosom, poseduje određene veze i nastaje zahvaljujući prethodnoj tradiciji. Savremena narodna muzika u moru izvođača i interpretacija ipak je iznedrila značajne i kvalitetne muzičare i vokale, koji vremenom prerastaju u nezaobilazna muzička ostvarenja. Pogledajte naš repertoara moderne narodne muzike…

Domaća zabavna muzika – Popularna muzika je od svojih početaka imala sjajnu percepciju u svim krajevima sveta. U SFRJ ova scena počela je da se izgrađuje 60-ih godina, pod uticajima sličnog pravca u evropskoj muzici. Autentičnost ovog područja vremenom je izrodila sasvim originalne i neprevaziđene muzičare i pesme. Pogledajte naš repertoar strane i domaće pop-rok muzike i spremite se da vas provedemo kroz istoriju…

Strana zabavna muzika – Specifičan harmonijski i melodijski stil ove muzike uticao je na razvoj mnogih muzičkih pravaca. Duga tradicija zabavne muzike nastajale u inostranstvu, u različitim muzičkim kulturama, iznedrila je pesme prilagodljive najrazličitijim upotrebama. U sebi sabirajući elemente nekoliko žanrova, ova muzika postala je omiljena kod vrlo širokog spektra slušalaca. Pogledajte kakav smo repertoar strane zabavne muzike pripremili za vas…

Instrumentali i dečje pesme – Gotovo je nemoguće zamisliti proslavu bilo kog tipa, a da se ona ne upotpuni tradicionalnom igrom sa naših prostora – kolom. U prilici smo da ponudimo različite vrste kola, a posebno je važno naglasiti da za izvođenje svih instrumentala, bilo domaćih, bilo stranih, ne koristimo matrice, već isključivo svoje instrumente, umeće i iskustvo. Ukoliko proslavi prisustvuju najmlađi, ukoliko je proslava njima u čast, biće oduševljeni pesmama koje smo pripremili isključivo za njih.

 

NAŠA OPREMA

Nakon dugogodišnjeg korišćenja Dynacord sistema, kao jednog od najpopularnijih u zemlji, napravili smo veliki preokret i ozbiljno zvučno unapredjenje.

Kroz osmogodišnje postojanje i žanrovski svestrano širenje repertoara, shvatili smo da nam je potreban moćniji zvučni sistem koji će detaljnije i realnije preneti različite karaktere pop, rock, smooth jazz, disco, narodne i starogradske muzike.

Digital mix pult: Srce našeg sistema je Digico S21, mixeta neverovatno prirodnog i dinamičnog zvuka koja potpuno realno prenosi na zvučni sistem kolorite naših vokala i instrumenata. Poseduje sve prednosti digitalnih mixeta 21. veka, a zvučno se ponaša kao najbolji analogni mixer. Zbog svoje neverovatne zvučne živosti i razigranosti tonova, realnog prenošenja emocija koje muzičari stvaraju, Digico je postao izbor broj 1 svih ozbiljnih bendova na svetu, kao i velikih producenata.

O kvalitetu koji mixete ovog brenda poseduju, najbolje govori broj profesionalnih, svetskih izvođača koji je koriste. Za svoje turneje širom sveta, na manjim i većim koncertima, za brend Digico opredelila su se svetska imena poput Madone, Beyonce, Sade, Jamiroquai, Jastin Biber, itd. Takođe, mixete ovog brenda koriste se u mnogim nacionalnim pozorištima, nacionalnim operama i svim većim skupovima kulturnog i zabavnog karaktera. Na domaćoj muzičkoj sceni mixete ovog tipa koriste Sergej Ćetković, Saša Kovačević, Aco Pejović, Lepa Brena i mnogi drugi.

Zvučni sistem: Nakon detaljnog razmatranja svetski poznatih brendova i modela, odlučili smo se za brend JBL i njihove već nebrojeno puta hvaljene zvučne kutije za male i srednje nastupe. Mixeta Digico S21 reprodukuje zvuk koji je kristalno jasan i poseduje sistem koji na najbolji način prenosi bogatstsvo detalja.

Kako se naši nastupi u najvećem broju svode na porodične proslave i proslave i skupove kompanija, opredelili smo se za sistem sastavljen od većeg broja zvučnih kutija, kako bismo svima pružili vrhunski užitak. U delu sale koji je predviđen za sedenje gostiju, zvuk podešavamo baš tako da gosti mogu da uživaju u našem izvodjenju, a da pri tom mogu normalno da komuniciraju. Dok je na podijumu za igru zvuk dinamičniji i snažan u onoj meri koliko je potrebno da pokrene puls prisutnih, koji će ih navoditi na igru i zajedničko pevanje poznatih domaćih i stranih hitova popularne muzike.

Pre početka svakog nastupa meri se nivo buke na podijumu za igru i u kompletnoj sali kako bi naše izvođenje došlo do punog izražaja, a gosti na Vašoj svečanosti u potpunosti uživali u našem muzičkom nastupu.

Rasveta: Kao i svaki moderan bend koji brine o svakom detalju svog nastupa, razmišljali smo i o vizuelnom efektu i stvaranju koncertne atmosfere na podijumu za igru. Kako bi pružili svim prisutnima doživljaj za pamćenje, ispred bine montiramo profesionalnu rampu punu uredjaja koji stvaraju razne koloritne i svetlosne efekte i naravno legendarnu disco kuglu.

Vrlo smo ponosni na odabir naše opreme i činjenicu da smo u mogućnosti da svaki naš nastup pretvorimo u koncertni doživljaj, koji će dugo ostati u prijatnom sećanju ljudi koji su nam ukazali poverenje da muzički uveličamo njihovo slavlje.

Acoustic band cacak
Acoustic band cacak
Acoustic band cacak
Acoustic band cacak
Acoustic band cacak
Acoustic band cacak
Acoustic band cacak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Acoustic Band Čačak
Kontakt

Trenutno smo zauzeti. Ali nam možete poslati email i mi ćemo Vam se javiti.

Start typing and press Enter to search